Dé 10 redenen om mijn boek “Duurzame gebiedsontwikkeling en de Omgevingswet” te lezen
Het boek is ook leesbaar en geschikt voor niet-ingewijden, want de leefomgeving is met de Omgevingswet een verantwoordelijkheid van ons…
Afgelopen donderdag 16 juni 2016 is het congres Omgevingswet – The Next Level gehouden. Vooraf werd aangekondigd dat met de komst van de Omgevingswet de leefomgeving het nieuwe, belangrijke vakgebied van de toekomst wordt:
“Het gaat daarin over méér dan bestemmingen en milieunormen. Integraliteit, burgerparticipatie en duurzaamheid worden leidend; the next level in de leefomgeving”.
Het Omgevingswetcongres bood de kans om kennis en vaardigheden op te doen en uit te wisselen en centraal stond de betrokkenheid van burgers, ondernemers en maatschappelijke organisaties in de workshops.
Deze informatie heb ik eerst laten bezinken met de vragen:
Deze vragen overdenkende ontving ik op 16 juni ‘s avonds onderstaande tweet van Hans Leeflang over “Aan de slag met de Omgevingsvisie”:
@Omgevingsvisie Mooi filmpje @SaskiaEngbers @marije @HannaLara @WerkplaatsNOVI @WijmakenNL @AKleineStaarman https://t.co/kv5dWr6nfk
— Hans Leeflang (@LeeflangHans) 17 juni 2016
Gelijktijdig waren op Binnenlandsbestuur.nl van 15 tot en 18 juni 2016 ook verschenen:
Na al deze informatie kom ik tot de conclusie, dat al deze vragen over de Omgevingswet nagenoeg nog steeds over de wat en hoe-vragen gaan en niet over “Het Waarom” van de Omgevingswet voor “de man op straat” in Overijssel (ik verwijs graag naar Start With Why – Simon Sinek TED talk: https://www.youtube.com/watch?v=sioZd3AxmnE)
Ik zal “Het Waarom” van de Omgevingswet uitleggen met de Omgevingsvisie van de provincie Overijssel als inwoner van Raalte met de volgende “Waarom”-vragen voor de Omgevingsvisie Overijssel:
En de cruciale vraag om tot de kern van de Omgevingsvisie Overijssel te komen:
De antwoorden op deze vragen leiden tot de kern van de Omgevingsvisie Overijssel. Ik constateer, dat de provincie Overijssel in ieder geval goed is gestart met een omgevingsvisie bij de Omgevingswet als vertrekpunt, maar dan wordt het voor mij lastiger. Op het bestaansrecht en de activiteiten van de provincie Overijssel kom ik tot de volgende antwoorden:
Helaas heb ik (nog) geen compleet antwoord op deze bovenstaande vragen en de cruciale vraag kunnen vinden:
Ik ben zeer benieuwd hoe u deze vragen voor de provincie Overijssel, maar ook voor uw eigen provincie of gemeente beantwoordt. Uw antwoorden en/of reacties zie ik dan ook graag tegemoet …
Duurzame gebiedsontwikkeling is essentieel om de vernietiging van de aarde tegen te gaan. Onze planeet biedt voldoende capaciteit voor ieders behoefte - maar dan moet er wel drastisch iets veranderen. Mijn boek werpt een kritisch licht deze veranderingen.
Misschien ook interessant voor u?
Het boek is ook leesbaar en geschikt voor niet-ingewijden, want de leefomgeving is met de Omgevingswet een verantwoordelijkheid van ons…
Komende woensdag 21 maart 2018 staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur. Een van de thema’s, die ook landelijk speelt, zijn…
In september ben ik in mijn woongemeente naar een avond over de Omgevingswet geweest. Mijn verwachtingen waren vooraf hooggespannen en…