Dé 10 redenen om mijn boek “Duurzame gebiedsontwikkeling en de Omgevingswet” te lezen
Het boek is ook leesbaar en geschikt voor niet-ingewijden, want de leefomgeving is met de Omgevingswet een verantwoordelijkheid van ons…
Schakeldag 29 juni 2017 in ’s Hertogenbosch: “De kracht van samenwerken”
Op zeer inspirerende wijze opent bergbeklimmer en expeditieleider Melvin Redeker de Schakeldag 2017: De kracht van samenwerken in het zeer sfeervolle 1931 Congrescentrum Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Melvin Redeker laat uitvoerende en beleidsmedewerkers bij de overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven zien en voelen hoe je met samenwerken een overwinning bereikt!
Een bergbeklimmersteam zoekt de grootste uitdaging om de berg te beklimmen en werkt gezamenlijk naar oplossingen. Met als ultieme doel het gezamenlijk bereiken van de top, maar om na het bereiken van de top ook gezamenlijk veilig terug te keren! Dit sluit naadloos aan bij de Omgevingswet, die vraagt om een andere manier van werken: meer integraal, samenwerken, afstemmen en zelf met oplossingen komen.
De kracht van samenwerken is cruciaal zowel bij het beklimmen van een berg als bij de implementatie van de Omgevingswet. De vraag van vandaag en in de toekomst bij uitvoerende en beleidsmedewerkers moet zijn:
“Wat kunnen we als deelnemers op Omgevingswetexpeditie voor elkaar betekenen?”
Voor deelnemers op Omgevingswetexpeditie geeft Melvin Redeker de volgende tips:
De circa 1.000 deelnemers op Omgevingswetexpeditie gaan daarna vol enthousiasme oefenen in 90 workshops met het juridisch instrumentarium, communicatie en de werkwijzen en vaardigheden.
Zo zijn er de workshops van:
Uit de workshops komen de volgende 10 zaken naar voren, die deelnemers op Omgevingswetexpeditie moeten weten voor de implementatie van de Omgevingswet:
En de 10e en belangrijkste:
De maatschappelijke opgaven (in Haags jargon) anders gezegd de grootste problemen in de samenleving zijn het startpunt voor de implementatie van de Omgevingswet!
Voor de Schakeldag 2018 zal daarom de grootste problemen in de samenleving vertrekpunt voor de volgende fase van de implementatie van de Omgevingswet moeten zijn.
Voorbeelden hiervan zijn:
Ruim is de tijd geweest om te oefenen met de Omgevingswet. Het is nu zaak om met de implementatie van de Omgevingswet daadwerkelijk de grootste problemen in de samenleving aan te pakken.
Duurzame gebiedsontwikkeling is essentieel om de vernietiging van de aarde tegen te gaan. Onze planeet biedt voldoende capaciteit voor ieders behoefte - maar dan moet er wel drastisch iets veranderen. Mijn boek werpt een kritisch licht deze veranderingen.
Misschien ook interessant voor u?
Het boek is ook leesbaar en geschikt voor niet-ingewijden, want de leefomgeving is met de Omgevingswet een verantwoordelijkheid van ons…
Komende woensdag 21 maart 2018 staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur. Een van de thema’s, die ook landelijk speelt, zijn…
In september ben ik in mijn woongemeente naar een avond over de Omgevingswet geweest. Mijn verwachtingen waren vooraf hooggespannen en…